Inlägg

Visar inlägg från 2021

Orkar inte!

Med mammas gnäll och tjafs. Alltid finns det någonting att gnälla och tjafsa åt. Alltid är det någonting,  som inte är så bta, men då ska det sägas till, om någonting inte är som det skall vara. Men inte gnälla och tjafsa hela tiden!

Mycket bättre

Då det är lite lugnare, att man inte är med farten på. Förra fredagen allt gick inte då som jag hade tänkt mig, men nu har jag det riktiigt bra! Nu kan jag gå på min kurs, det känns bra!

Musik och fina saker

Alla gånger har det inte varit lika fint. Men jag tycker ändå, att allt har gått rätti så bra. Så fint har det gått för mig, jag gillar det här. Jag hoppas på att jag skulle kunna vara glad!

Fart och språng!

Har gjort många saker under två sista dagarna. På fredagen skulle jag ha gått till italienskan, men det blev tandläkarjour istället.  Min ena tand var så illa inflammerad, att jag var tvungen att gå till jouten och ta bort tanden.  Torsdagen var en likadan dag, Men lördagen hoppas  man på att den ska vara lite lugnare.

Klockan fem på fredagen

Man tänker på massa olika saker. Man tänker på varför man har haft så svårt att förstå saker. Många gånger har man också funderat, varför man är på pension, Det är någonting som jag inte riktigt tycker om. Jag skulle vilja arbeta...

Någonting större!

Ja, det är det minsann  just nu. Har varit ivrig på att ge mitt stöd  till de la som jag har varit med om att stöda den här säsongen. Tuto Volley  kom som ett nytt lag,  man kan hela på dem också på distans. Jag skulle inte vara Tuto hejare utan Timo, som bäst är han i Tyks, eftersom han har haft lungfeber. Allt bra för honom just nu! 

Superfin söndag!

Jag har haft en superfin dag i dag. Har varit i bastun,  ute på länk, gjort massor med saker som har varit roliga. Men så har det handlat on att vara glad och stolt av det som man har gjort under åren. Allt är bra just nu!

Pokemon den bara går framåt!

Hade inte alls tänkt på att mitt Pokemon Go spelande kunde ha gått så här mycket framåt bara på några månader. Tre månader har jag spelat, allt har går fint. Gårdens barn är också stolta, det hörs också på dem! Va fint, allt är bra!

Oj så fint!

Man kan se allt så annorlunda. Man kan se allt negativt, men man kan också ha en positiv blick på sitt liv. Varför söa man kräva  på ett vuxet beteende, då man inte alltid klarar av det. Jag vill ha mitt liv så bra som jag kan ha det just nu. Så här ska det vara!

Dags att handla

Det är det i dag. Mamma behöver inte åka buss, hon får åka med sin kusin och hennes man. Mamma har mycket som ska hämtas i dag, kanske det tyngsta är potatissäckarna. Men då är det bra, att man får åka. Så fint!

Det är så fint!

Att man får höra intressamta radioprogram,  Att man får lyssna på sin favoritmusik. Tack vare minua vänner har jag fått en fin mängd med musik som jag verkligen tycker om. Så kan man tipsa också själv. Jag vill att alla kunde börja sin dag  lika bra som jag.

Massor med musik som har kommit med!

Många vänner har bidragit till att jag har fått mycket musik med mig på sistone. En vän  från Facebook bidrog med Sonata Arctica och Klamydia,  de hade jag inte även  hört! En hel filharmonisk orkester  bidrog till Karl Jenkins  Palladio. Julafton 2020 spelade  Åbo filharmoniska orkester Palladios Allegretto under det ekumeniska tillfället, sedan dess har jag tillsatt den i många spellistor!

Jag vill stöda

En ivrig TPS- supporter,  son har hamnat  till byråkratins provkanin. Och allt bara  på grund av att han använder medicinisk kannabis.  Myndigheterna stämplar dem som narkotikamissbrukare, fast  det inte handlar om det. Jag vill stöda honom så gott som jag kan härifrån Salo, Alla vi är behövliga,också de som har handikapp.

Jag orkar inte längre!

Mef att man ska hela tiden  vara på sin  vakt.  Till det normala livet hör inte det, att man ska vara förslktig så gott som hela tiden. Visst  måste man alltid nu och då vara försiktug, men det här är för mycket!

Ny vecka!

Sista veckan i oktober, kan inte förstå , hur veckorna kan gå så snabbt. Alltb hsr gått snabbt, då.man har haft roliga sysslor man har fått göra. Man har gått över 200 kilometer med Pokemon Go,  ungefär 30 kilometer på en veckas period. Det är fint!

Fina pumpor

Det var ett enormt arb ete  för Rannikko gårds arbetare  att gröpa ur pumporna, Finaste av alla var en katt och många stjärnor. Jag är jätte glad aty jag fick vara med och se, hur fina lyktor kommer till.

Högre och högre

Nivå 24 , ända dit har jag hunnit med Pokemon Go.  Det har varit en bråd månad med spelet, har varit många fina slagsmål med andra tränare. Men jag har också haft fina känslor, glädje och allt annat!

Kolla!

Så fint allting är! Kolla, hur fint det är, då träden ändrar sina färger. Tack för att jag får vara med om allt detvfina, som har hänt. Fint att coronapandemin inte är så övervållande nyhet. Det är också fint att i snaraste framtid behöver man inte ha munskydd. Har blivit lite allergisk mot dem. Men ännu har jag haft då det har varit stark rekommendation för att ha munskydd.

Hoppas...

Att man hittar den här kvinnan snabbt  eftersom hon inte klarar sig. Det var ett ord i polisens Twitter-inlägg, det ordet fäste min uppmärksamhet. Och det var just det, att hon inte klarar av allt. Men i alla fall hoppas jag på ett lyckligt slut!

En märklig ljud

Hörde en märklig ljud under natten,  funderade vad det handlar om. Läste från lokaltidningens webbplats att man letar efter  en 83-årig kvinna, senast har man sett henne här på Glasblåsargatan. Frivilliga räddningstjänsten och Gränsbevakningen deltar i letandet. Men nu är det så här!

Pokemon Go

Äntligen har man en telefon som orkar med Pokemon Go.  Jag har spelat knappt en månad, har verkligen tyckt om det. Nästan 40 kilometer har jag gått allt som allt, det är inte tokigt! Jag är nöjd med min nyt telefon!

Nytt!

Mycket ny musik har man hittat på sistone, det har verkligen  varit fint.  Många gånger har det varit sån  musik, som man inte har hört  tidigare. För mig var till exempel Sonata Arctica och Klamydia helt nyt grupper, men nu har jag lyssnat dem rätti många gånger. Tack för Minä kompisar som rekomnenderar musik,  det är fint!

Saknar grannen!

Om man saknar grannen,  saknar man något som är mycket vikitigt för alla.  Mea har flyttat bort från vårt  hus till en mindre bostad.  Det har inte varit så roligt, eftersom jag  har tyckt om att leka med katterna. Men man behöver inte gå så lång väg,  bostaden är på samma gata. Va bra!

Champions ligan ska börja!

Det har veckoslutet ska ligan börja för TPS del, det kommer nog att vara fint. Inte bara för TPS supportrar, men också för andta finländska supportrar. Förutom TPS spelar också Lukko, Tappara och HIFK Chqmpions ligan för den här säsongen. Fint är det, det är jag övertygad om! 

Rolig händelse

Först trodde jag att jag skulle ha glömt kokta skinkan till butiken. Mamma kollade upp kylskåpet och sade, att jag inte har glömt, utan den var den första i kylskåpet. Fint, tänkte jag! 

Till alla TPS - anhängare

Det är fint, att det finns många TPS - anhängare runt om i Finland. Ni är mina svartvita systrar och bröder.  Ni är alla med och stöder vårt gemensamma lag.  Vi är många, vi är ett helt gäng. Vi är TPS! 

Vad hade hänt?

Vatte nkranet i vessan hade blivit öppet och vattnet hade kommit över bassängkanten. Jag vet inte, vem av oss har lämnat kranet öppet, för det mesta är det jag, som har vattnet att svämma över. Men nu har det varit ganska länge att jag inte har glömt. Det är bra! 

Duktiga unga!

Fast jag var i ishallen hela tiden, var jag jättenöjd!  Här är man nu sen och väntar på att dagens arbetspass börjar. Många gånger frågade jag om spelarna hade haft roligt. Många av dem svarade ja. Det var jag mycket nöjd av. 

Äntilgen!

Nu har det äntilgen börjat regna! Och nu är den hemska hettan inte mera aktuell. Värmeböljan är det hemskaste jag vet.  Får se 0hurdantbdet ska bli. Temperaturen har blivit mera mänsklig och det är bra. 

Början av sommaren

Det finns mörka moln, men det är sånt som vi inte skulle klara oss. Jag  har hört många gånger efteråt den fina konserten från den fjärde juni.  Dragonmusikkåren spelade den  så fint. Musikkåren dirigerades av Riku och Tomi, de är båda musikmajorer. Fina sommaren allt som allt! 

Min mamma

Mun mamma är inte någon gammal harpa, det skulle vara ganska fult att säga så om en kvinna som är fast i nuet med naglar och tönder. Hon fyller 75 år, men hon är nyfiken flr livet. Mamma kan ha olika åsikter än jag, men vi komner fint överens. Tack för att man har fått ha mamma kvar. 

Tisdag

Med mig har jag allt det, som är glatt. Man skall vara glad trots coronapandemin,  Jag förstår, varför man vill inte luckra upp restriktionerna för tidigt. Men ändp vill man leva så normalt som möjligt. Det här är inte bara jag som tänker så här, alla tänker så.

Är det dumt?

Jag tycker att det inte är dumt att hålla evenemang, men det är dumt, att man inte bryr sig om hälsosäkerheten. Många gånger har man hört att der är dumt att hålla evenemang, men det är inte så. Man ska ha koll på sitt beteende, att coronasmittan inte sprider sig. 

Hoppas på

Att vi inte skulle gå till samhällsspridning och måste skärpa restriktionerna ytterlugare. Det har varit väldigt jobbigt med alla restriktionerna under det här året, gärna skulle man leva normalt. Om vi har mera koll på vårt beteende, allt går bra! 

Vad har TPS - supportrarna gjort?

TPS-supportrarana har gjort mycket under sommaren. Kaustby-familjen har haft sonens målvaktsläger, i Kuusamo har man firat konfirmanden. Massor har vi varit med om, det har varit fint! 

Bara alla skulle tänka lika som jag

Coronaviruset har inte tagit någonting bort, har fått vara nöjd med det mesta. Det ända som har varit lite fegt, har varit den enorma mängden hatpost, som folk har skickat. Hur fint en del fansen beter sig, hur fina kämpar vi har haft.  Om vi tänkte lite annorlunda, skulle det inte finnas hat. 

Inget roligt

Då manma fick känslan av att jag häller mina saker på hennes nacke. Det ät ju inte alls något roligt, men inte är det heller, om mitt sätt att prata blir alltför tjafsigt. Det är onödigt att tjafsa det ena och samma, släppa grodor ur munnen. 

Restriktioner nej tack!

Jag vill leva mitt liv så normalt som möjligt. Jag vill inte begränsa mitt liv. Men man måste bara lyda myndigheterna, något roligt är det inte, det är ju helt klart. Inte är det roligt för myndigheterna att begränsa invånarnas liv. 

Det är fel!

Att folk skickar hatpost till dem som har  varit till Ryssland.  Alla de som har ordnat resor,  alla de som har varit med om att stödja finländska fotbollslandslaget.  Klart, att man är frustrerad, då coronaläget har varit bra, men hatpost är inte det rätta sättet att utpeka frustration. 

Coronavaccinet väntar!

Jag har varit väldigt ivrig att ta vaccinet mot coronaviruset, jag har inte varit så negativt inställd till vaccinet. Men alla är inte lika positiva, det finns massor med människor som inte tror att coronaviruset är sant. Men jag tror! 

Kolla!

Nu är det snart sommar! Sista veckan i skolan har börjat, det är inte många dagar kvar till skolornas avslutning. Jag sitter vid torgcafeet och dricker cocis. Solen tittar fram och jag är nöjd med känslan av att sommaren är snart här. Sommaren kommer! 

Sommaren ska börja.

Jag ljuger inte då jag säger att det är fint Skoleleverna har sin sista skolvecka innan semestern. Hade just tänkt på coronaläget det har präglat skolgången också det här läsåret. Många gånger har det varit exponeringar ockdå i Salo, men alkthar gått fint! 

Semifinalen fortsätter

Så fint nu, att Tepsi spelade så bra. Nu ska vi fortsätta i Åbo, andra paret fortsätter i Tammerfors.  Drt var så fint, då Tepsi vann mot HIFK.  Bra gjort! Allt har gått fint, hoppas Tepsi vinner! 

Allt har gått bra!

På torsdagen hade jag mitt första uppträdande på distans, jag tyckte att det gick bra. Medaljspelen började också, med en brakförlust mot HIFK. Men på fredagen höjde TPS sin nivå och vann. Får se vad som händer nu, man vet inte ännu vad som händer! 

Medaljspelen väntar!

Slutligen var det TPS som gick till semifinalen. Nu ska det bli HIFK, de vann rakt, då de mötte Kärpät. Jag har i min närkrets också såna som hejar på HIFK. Det är bra då man har olika åsikter om vilka lag är de bästa. Följer nog med, vem som vinner! 

Resan ska börja

Det handlar om Tepsis playoff-resa, den ska börja i dag. Då jag fick reda på att matcherna på måndag och tisdag börjar redan klockan fyra, bestämde jag att vara beredd. Jag är färdig, resan sks börja! 

Minnen från Nagu

Första  gången var jag i Nagu år 1995, strax innan vi flyttade till Salo. Redan då tyckte jag om att sträva runt i hamnen Då var jag i L'Escale, drack ett glas cocis. Efter en lång paus var jag igen i Nagu  den här gången på utflykt med Salo församlings  frivilliga. Vi var ute till Själö, och maten åt vi i L'Escale så klart! Fina minnen och allt var fint! 

Pelikanen flyger till turbinen

Det är Pelicans som spelar mot TPS under den första fasen av playoffs. Tur att det var varken Kärpät eller Tappara. Jag tror, att Pelicans kommet  att flyga till turbinen, TPS tar sig vidare! Det finns bara ett lag, laget är TPS! 

Inga problem

Jag har inte haft några problem med distansundervisningen, jobbigaste har nog varit det, då mamma och jag har varit så tätt intill varandta. Klart att det kan orsaka  många konflikter, men i alla fall är jag nöjd med allt! 

Vilken dag!

Vilken fin dag jag har haft! Vilpas gick till herrarnas basketfinal, så det kommer att bli en medalj till i Salo, får se, hur det skall gå. TPS ska börja playoffs, jag har tvättat mina skjortor, men jag ska ha endast den ena skjortan. Det kommer att vara fint, att se, hur det ska gå! 

Endast guld duger

Det har man redan sett åtminstone i norra Finlands TPS-anhängargrupp, för dem är det endast guld som gäller. Så är det också med mig, och säkert med de andra också. Men fint var det, då TPS vann, det var värt att vara glad för. Men nu får man svänga sina tankar till playoffs, hoppas vi får heja på TPS till slutet! 

Tisdag efter påsk

En matchdag igen, inget annat väntar man inte än att TPS vinner matchen i dag. Jag har också tyskan i dag, Jag vill att allt går bra, allt ska gå fint! 

Mamma vill inte

Att jag blir en siffra i smittstatistiken. Vi har haft höga siffror i Salo, hittills högsta siffran har varit 22 fall på skärtorsdagen. Men på långfredagen sjönk siffran till tolv. Nu har det muterade coronaviruset kommit till Salo också, det har varit den brittiska varianten. Hoppas på att Salo har bra koll på viruset, vi har haft det ganska bra! 

Positivt fräckt

Det har varit så roligt att följa med ishockey och volleyboll, tionde gången då LP Viesti vann. Sedan 2009 har LP Viesti varit med i finalen, sedan dess har jag varit med i fangruppen. Alla gånger har jag inte varit med, men har haft lagandan med.  Lika har det varit med ishockeyn, allt är bra! 

Ny vecka börjar

Och man börjar redan nu tröttna på coronaläget. Egentligen vill man inte höra på nyheter som har med coronaviruset och göra,  Det ända jag vill är att läget normaliseras oxh man kan leva sity liv normalt igen. Det vill alla. 

Grattis LP Viesti!

På fredagen vann LP Viesti tionde mästerskapet i damligan. Jag vill nu gratulera spelarna, de  har spelat bra. Synd att man har varit tvungen att spela inför tomma läktare, men var och en av oss har fitat på sitt sätt. Vi är så stolta! 

Förstår och inte förstår

Förstår nog det, att man börjar tröttna på de här restriktionerna, men förstår inte, att man ska protestera mot dem.  De är gjorda, att så många som möjligt ska hållas friska från coronaviruset. Jag har varit oerhlrt trött på allt, men klarat mig fint. 

Hockey och volleyboll

Vilken fin matchdag var det på lördagen! TPS spelade mot Ässät och vann, LP Viest vann också och spelar i finalen.Någonting roligt under fortsättande pandemin. Allra mest tycker jag synd om LP Kangasala då de tvingades avbryta sin säsong på grund av coronasmitta och karantän. De hade jobbat bra under säsongen, fansen borde ha haft en chans. Men nu gick det så här. Ledsen är man nog. 

Om jag kunde glömma

Att coronaviruset fortfarande finns kvar. Jag hade funderat häromdagen, varför vi har grälat så mycket, för största delen har det berott på coronaläget. Varken mamma eller jag vill gräla, men det blir gräl ganska snabbt då coronaläget inte ännu är förbi. Då det börjar synnas trötthet, blir det mycket lättare bråk och gräl. Men hoppas pä att det blir bättre tider! 

Många känslor

Månne någonsin har så många känslor gått runt mig som nu. Rädslan har varit den största känslan, jag har varit rädd för att hamna i karantän, som i fjol. Men många av mina vänner sade att det kan hända att man inte hamnar i karantän, det tyckte jag att var bra. Men nu har regeringen inte skrämt oss så mycket som i fjol. 

Mars!

Året har nu gått så snabbt, att mars har redan börjat. Man blir lite fundersam, att året börjar gå så här snabbt. Ju äldre man blir, desto snabbare går åren. Det har jag aldrig kommit att tänkä på, men så yucks det vara. Hoppas på ett fint år, och att coronaviruset inte sätter så mycket käppar i hjuleb! 

Vad har jag gjort

På lördagen spelade jag in en videohälsning till Norra Finlands TPS-anhängare. Det var inte alls sånt, som jag inte skulle ha bestämt, om jag inte hade vetat, varför jag vill göra det. Jag ville tacka dem för det, att de hade orkat komma till Åbo, det vat speciellt också för mig. Så fint att TPS har anhängare också på distans! 

Inte ännu utegångsförbud

Vilken tur, att vi inte ännu har utegångsförbud! Jag pratade med en väninna och vi funderade, är man i ett demokratiskt Finland, om det blev ett utegångsförbud. Är man i Finland överhuvudtaget?  Den frågan ställer man nog, om restriktionerna blir ännu mera skärpta. Beredskapslagen tas inte i bruk. 

Super!

Fint har det gått, allt börjar vara bra. Jag gillar att umgås, det skall jag ta tillbaka då coronaläget normaliseras. Jag är beredd att studera på distans även om läget gjorde närundervisning möjligt. Men tycker nog, att det inte har varit stlrre problrm.  . 

För mitt hockeylag

Jag har tyckt om att följa TPS i många år. Jag vet inte, om det har varit redan då vi bodde i Dalsbruk, men jag misstänker att det var under den tiden. Jag har varit med på många matchresor, men några gånger också självständigt. Jag har  varit med på fankryssningar, det har varit roligt. Januari 2019 träffade jag TPS-anhängare från norra Finland, det var en överraskning för mig, jag hade tänkt, att TPS-anhängare finns bara i Åbo och omnejd. Gemensamt för oss alla är TPS! Svartvita TPS, nu, alltid, för evigt! 

Tack för myndigheterna!

Egentliga Finlands hälsovårdsmyndigheter har gjort bra arbete under coronaepidemin. Det är säkert inte roligt, att man måste begränsa det normala livet av landskapets invånare, men det har varit så här under ett års tid. Jag måste nog säga, att bra jobbat, våra myndigheter har jobbat bra! 

Det gick fint!

Språkstudierna har börjat ypperligt!  Tyskan var den första, som började på distans, jag tycker, att vi gjorde det bra. Programmet  var redan bekant, då jag har använt det redan i höstas med karaokegruppen. Jag har tyckt om att studera,  det har varit bra! 

Fint!

Det kommer att vara fint, det kommer att vara roligt. Hoppas att allt går bra, det  är roligt att studera på distans. Jag får vara nöjd med det här. Får se, hur allt ska börja gå. Allt ska nog vara bra! 

Språken på distans!

För några dagar sedan fick jag ett meddelande, att våra språkkurser ska vara på distans. Jag hade bra erfarenheter från karaoken i höstas, språkkurser kan också  varit bra. Jag är mycket positivt inställd på det här, allt ska gå fint! 

Herregud!

Hur skall man komma ihåg säkerhetsdistansen på över två meter? Hur långt bakåt ska man gå i butiken när man har handlat och skall köa till kassorna? Den här nya distansen är på grund av det muterade coronaviruset, som smittar mycket lättare. Jag kollade, hur bra man kan hålla distansen, vi hade åtminstone fyra meters distans. Men jobbigt ska det bli!