Inlägg

Visar inlägg från april, 2021

Medaljspelen väntar!

Slutligen var det TPS som gick till semifinalen. Nu ska det bli HIFK, de vann rakt, då de mötte Kärpät. Jag har i min närkrets också såna som hejar på HIFK. Det är bra då man har olika åsikter om vilka lag är de bästa. Följer nog med, vem som vinner! 

Resan ska börja

Det handlar om Tepsis playoff-resa, den ska börja i dag. Då jag fick reda på att matcherna på måndag och tisdag börjar redan klockan fyra, bestämde jag att vara beredd. Jag är färdig, resan sks börja! 

Minnen från Nagu

Första  gången var jag i Nagu år 1995, strax innan vi flyttade till Salo. Redan då tyckte jag om att sträva runt i hamnen Då var jag i L'Escale, drack ett glas cocis. Efter en lång paus var jag igen i Nagu  den här gången på utflykt med Salo församlings  frivilliga. Vi var ute till Själö, och maten åt vi i L'Escale så klart! Fina minnen och allt var fint! 

Pelikanen flyger till turbinen

Det är Pelicans som spelar mot TPS under den första fasen av playoffs. Tur att det var varken Kärpät eller Tappara. Jag tror, att Pelicans kommet  att flyga till turbinen, TPS tar sig vidare! Det finns bara ett lag, laget är TPS! 

Inga problem

Jag har inte haft några problem med distansundervisningen, jobbigaste har nog varit det, då mamma och jag har varit så tätt intill varandta. Klart att det kan orsaka  många konflikter, men i alla fall är jag nöjd med allt! 

Vilken dag!

Vilken fin dag jag har haft! Vilpas gick till herrarnas basketfinal, så det kommer att bli en medalj till i Salo, får se, hur det skall gå. TPS ska börja playoffs, jag har tvättat mina skjortor, men jag ska ha endast den ena skjortan. Det kommer att vara fint, att se, hur det ska gå! 

Endast guld duger

Det har man redan sett åtminstone i norra Finlands TPS-anhängargrupp, för dem är det endast guld som gäller. Så är det också med mig, och säkert med de andra också. Men fint var det, då TPS vann, det var värt att vara glad för. Men nu får man svänga sina tankar till playoffs, hoppas vi får heja på TPS till slutet! 

Tisdag efter påsk

En matchdag igen, inget annat väntar man inte än att TPS vinner matchen i dag. Jag har också tyskan i dag, Jag vill att allt går bra, allt ska gå fint! 

Mamma vill inte

Att jag blir en siffra i smittstatistiken. Vi har haft höga siffror i Salo, hittills högsta siffran har varit 22 fall på skärtorsdagen. Men på långfredagen sjönk siffran till tolv. Nu har det muterade coronaviruset kommit till Salo också, det har varit den brittiska varianten. Hoppas på att Salo har bra koll på viruset, vi har haft det ganska bra!