Inlägg

Visar inlägg från 2022

Tankar om TPS

24 oktober  var den officiella jubileumsdagen för TPS. Jag hsr varit en del av TPS-legenden sedan min gynnasietid. Mamma sade att jag skulle ha börjat min karriär  redan då jag  gick i Kimito,  menbså var det inte. Tiden i gymnasiet fick mig att bli TPS-anhängare. Det har carit en bra tid!

Vad jag tänker efter mågra dagar

Jag hade brytt om. Det var helt enkelt frågan om det, omtänksamhet, och det  att jag inte  lämnade min nya  vän ensam. Jag saknar fortfarande min farbror, det har varit  så ända sen januari.  Men alltvhår.

Så fin tisdag!

Ja, det var den verkligen! Under tisdagen hade jag känt mig värdelös, det hade pågått så gott som hela tiden. Jag kon till stan, hade stannat  vid busstationen.  Sen ser jag en man med kryckor,  då vet jag genast, vad jag skall göra. Jag skall gå från dörr till dörr, hålla dörrarna öppna. Jag blev så rörd, då han pratade så vackert av mig..  Vi satt i cafeterian Sulho och pratade om mobbning. Jag har också blivit mobbad. Tack Janne för dina fina ord!

Fina juli!

Ja, det har det minsann varit! Fina musiker på kvällstorg, nu är det ännu i augusti,  som kvällstorgen pågår. Och allt ska vara fint och inte dystert. Men i alla fall jar allt gått fint under sommaren! Nu har jag spelat hela golfsträckan,  nämligen Pokemon Go! På lördagen var jag i den norra delen av golfsträckan,  på backnian hade jag inte varit förut. Men i alla fall har det varit bra och vara, nu är allt bra!

Agg mot autismspektrum

Nu under mina vuxna år har jag börjat bära agg mot att jag hör till autismspektrum. För det mesta har agget handlat om att jag är på pension.  Men det är ju på grund av autismspektrum som jag är på pension, det skulle jag inte vilja vara. Autismspektrum har bara tagit, inte gett någonting tillbaka 

Sommaren fortsätter i juli!

Dagarna blir kortare, men inte så mycket att det skulle märkas i juli. Jag har hört att sommaren skulle sluta redan på midsommaren, men sommaren finns kvar också i juli.  Fina känslor, allt är bra.

Kvällstorg med Portion Boys och mammas namnsdag

Det är det som gäller i dag.  Det kommer säkert att vara mycket människor på gång då det kommer att vara soligt hela dagen. Pucken kommer till mig!

Sonmar!

Jag vaknade då jag hörde bofinkens kvittrande. Många har klagat att fåglarna är högljudda, men jag tycker inte så, det är roligt att lyssna dem. Jag har övat att identifiera fåglar via sina röster,  därför lyssnar jag dem gärna. I dag ska jag också kolla upp, vad jag ska göra!

Fint!

Att man börjar lätta på restriktionerna. Man har börjat redan tänka, att det är inte alls roligt. Så har det varit ända sen pandemin började. Tyckte inte om att man måste stanna hemma.  Trivs nog hemma  också, men om det är så, att man måste,  det är inte så roligt.

Februari!

Nu är det dags för den kortaste månaden, bara 28 dagar. Men jag tror att var och en av dagarna är annorlunda. . Så som det har alltid variy. och så ska det vara.  Nu är det bra. Då hör ska det vara!

Tur!

Att jag hann hem innan blåsten började ordentlugt. Hade koll på min tidtabell så att jag inte hinner bli plaskvåt. Våt var jag nog, men inte genomvåt. Mamma hde ringt efter mig, hon var rädd om jag hinner bli ordentligt våt. Men detbgick inte så!

Futsal och iishockey

Så är det! Och ishockeyn är det bästa jag vet. Kollade upp vöderlekspeognosen och körfören blir ytterst dålig, då det blir snöyra på lördagen. Här är det bra,  allt  är fint,  Jag kommer att ha det bra, allt är vra i dag.

Nu!

Är det första gången som jag ger blod i år. Det torde gå lika bra som alla tidigare gånger,  det tror jag  uran vidare. Jag har också beställt nya kursböcker, eftersom vara kursböcker byts ut under början av vårterminen. Så det kuomner att bli fina -studier!

Medborgarinstitutet våren börjar!

Italienskan har redan bötjat, nu får jag börja tyskan och karaoken. På grund av restriktionerna  börjar vi karaoken på distans, men så fort som restriktionerna lättar övergår vi till närundervisning. Nu har jag också årets första blodgivning, det går bra!

Nu får det räcka!

Med alla coronarestriktioner! Förstår nog sllt bekymmer som omikronvarianten orsakar, men tycker ändå att någonting borde vara tilllåtet  och inte så mycket förbud. Innan jul  blev det förbud på löpande band, allt var bara nej  nej  nej.  Men nu tycker man: Nu får det räcka!

Vi ska se!

Om jag får 30 kilometer under veckoslutet, det är inte alls omöjligt. Min lärarinna frågade mig efter kursen, ska jag få 30 kilometer nu, jag sade att det kan hända, det vet jag inte ännu. Men det går bra att dela det tull flera dagar, så har man inte sjuka fötter efteråt!

Räknar dagar

Till att få ge blod till Tuto Hockey.  Det här har jag redan bestämt, och det orsakade en enorm kalabalik, som jag inte hade förberett mig till. Men det är snart framför mig oxh jag är enormt stolt av att jag kan göra det här. Jag är klar!

Ganska omtumlande

Med det att restriktionerna fortsätter ända till mitten av februari. Men vi kommer att klara oss, det finns ingen tvivlan om det. Alla evenemang ska klassas till hög risk på grund av omikronvarianten, det vill  man inte riktugt.  Men dett finns risk att smittan spridet sig,  Men hoppas på att toppen komner strax!

Om några dagar

Ska jag ge blod. I Salo ger man blod i brandkårshusets stora sal, skötare och sköterskor kommer från Blodtjänsten i Åbo. Jag har också gett i Astrum-centret, där var vi, dä brandkårshuset renoverades. Nu är vi tillbaka i brandkårshuset, det är fint!

Mobbad i Facebook

Det har hänt många gånger på sistone   Först annandag jul, då jag hade skrivit efter en match som TPS hade förlorat. Och också nu, då jag hade fattat beslutet hur jag ska ge blod årets första gång. Någon vill något illa för mig. 

Hur kan det ha gått så här

Jag hade redan tidigare bestämt, att jag ska ge blod via ett Mestis-lag. Men det får inte mig  att ge upp TPS.  TPS har alltid plats i mitt hjärta, Men vi i ligan har inte likadan chans att ge blod, därför har jag bestämt att göra det så här. Närkretsen har varit nöjd med att jag har börjat ge blod, fint!   Det har också väckt massor med känslor,  men jag sla göra det nu.

Bär med stolthet den svartvita skjortan!

Trots några fall av coronasmitta inom TPS herrarnas ishockeylag, har jag ingen orsak att låta bli och stöda dem. Jag har gjort det redan så länge att man kan inte  låta bli. Fast TPS inte spelar den här veckan på grund av karantän, tror jag, att TPS är stark  och vinner!

Tankar om corona

Förstår det bekymmer som omikronvarianten orsakar,  mrn förstår inte den skadan, som restriktioner orsakar.  Förstår inte, att allt ska förbjudas, Regionförvaltningsverken har också haft svåra beslut att fatta, men ändå tänkte man, att allt inte ska vara absolut  förbjudet. Men smittoläget har förvärrats snabbt.  Men vi klarar omikron!

Mållet med Meowth

Det är detsamma som jag redan har uppnått  med Bulbasaur. Meowth ska också få fyra hjärtan och ett band i tassen. Jag har en bra möjlighet till det, är inte alls omöjligt!

Pokemon Go!

Bulbasaur har nu fått sitt fjärde hjärta, och blivit min bästa pokemon buddy. Jag själv fick medalj  och Bulbasaur fick ett band. Jag hade tänkt, att det häe skulle ha hänt inom några dagar, men det hände redan idag! Va fint! Jag har det här målet också med Meowth och Charmeleon.  Nu är det dags att samla fyra hjärtan till dem!

Andra dagen

Ģissa vad? Nu är det andra dagen för det nyt året. Kommer att hända mycket, soffan och fåtöljerna får ett nytt material, i februari ska vi få värmepump. Många gånger har jag tänkt, att allt är bra.  Så fina saker, allt ska hända i år!

Gott nytt år!

Raketer fanms det massor av igen, kollade inte ens, hur mycket det fanns, men mycket var det. Ett viktigt år för TPS, senare under det här året fyller TPS hundra år! Alla är vi likvärda i gemenskapet!