Inlägg

Visar inlägg från 2023

Gott nytt år!

Nu är det dags att önska alla mina vänner ett gott nytt år 2024! Det har hänt mycket under året, för det mesta har det varit positivt.  Men man har också tänkt, att utan det negativa kunde det inte vara det positiva. Tack för att ni har funnits alka år med mig, tack för den positiva responsen jag har fått!

Inte är det roligt med strejk

Nej, det är det inte. Men jag förstår facket väldigt bra, jag har också försökt förstå  regerimgen. Finlands offentliga ekonomi är i uselt skick, det är klart att man ska anpassa ekonomin, men man kan göra det mera rättvist. Det är väl så, att man ska försöka anpassa sig til det som ska hända!

Väntar på...

Hunden Huisku, som ska besöka oss i dag. Har lite problem med att höra dörrklockan, men det är så fint att vi får hundbesök, hon behöver inte vara ensam hemma. Det är alltid så roligt att ha hunden med!

Lite utmaningar!

Men det gick ändå ganska bra, trots att jag hade utmaningar med mikrofonen. Jag har vetat det redan från tidigare gånger,  det var inte något nytt för mig. Jag har övat min låt så många gånger,  att jag kan den redan!

Nu ska vi se...

Hur månne  det ska bli,är det jag som ska börja  konserten också hösten 2023?  Det har vi inte ännu bestämt.  Jag  tror nog att någonstans i början finns min superfina låt, jag tycker väldigt mycket om den. Man har lyssnat den i flera omgångar, tyckt om den . Men nog ska det vara fint att sjunga igen,  va bra!

Vilka dagar!

De här sista dagarna har nog varit jätte fina! Har nu hållit på och övat lite grann inför konserter som är nu på kommande  Nu har jag fått två sista övningar och rymmas inför bussresorna, det har gått superfint! Det måste man vara nöjd med, att allt har blivit bra. Nu ska jag öva lite till med den andra sången! Fint ska det gå!

Ingen kurs!

Det hade vi inte den här veckan, eftersom vår lärare hade spelning under veckoslutet. Men nog ska vi ha det igen, veckan innan och på konsertdagen.  Nu ska  jag börja öva självständigt till båda konserterna, set är också kul.  Fint ska det bli!

Nu

Är det dags att alla tråkiga kommentarer ska in i det ena örat och ut från det andra. Jag har bestämt, att jag ska inte fastna i det som är tråkigt.  Och i överlag inte fastna så mycket i autismen.  Klart., att jag har begränsningar  med vad man kan göra,  men ändå finns det gott om saker som jag kan göra!

Vilken vecka!

Man har åkt otaliga gånger med bussturer som kommer från Kimitoön. Det har bara råkat så,  annars skulle jag inte ha åkt så mycket med de här turerna.  I alla fall har jag varit glad, då det har hänt så många saker man har fått vara glad av. Det var än igen sån vecka, att man inte har vetat, hur man ska reagera. Men fint har det varit!

Nu gäller det att fundera ...

Vad man ska sjunga i dag, jag hade nog en så bra låt förra veckan då vi sjöng låtar som läraren hade valt oss  Hade tänkt också, att jag skulle ha sjungit den, men det finns också mycket andtra alternativ. Får se, vad jag hittar på att sjunga  idag, det ska bli fint i dag!

Nu börjar november

Jag vet inte, varför jag inte tycker om november, Kanske därför, då det är så mörkt.  Och kanske också därför, då det finns så lite fåglar.  Alla fåglar är såna som jag tycker om, men flyttfåglarna är borta. I dag har jag ledigt från instituutti, det är bra, det tycker jag om. Men så här är det bra, det här är det bästa!

Måndag!

Nu är det musiken som gäller! Två timnar, efter det kommer den andra gruppen som är till klockan ett. Jag ska överraska min lärare, Han ska få höra den superfina låten som jag sjöng. Det är det bästa jag kan göra!

Superfint!

Ja ja minsann! Karaoken gick så pass bra att jag hade inte alls tänktcpå det! Tidigare har jag misslyckats med låtar som läraren har valt oss,  men nu hade jag bestämt att jag inte ska misslyckas  Låten var superfin,  nu är det att vänta och se, när jag har möjlighet att lyssna den från Spotify!

Den mest spännande karaokedagen!

Nog är det utan vidare i dag, då vi sjunger låtar som läraren har valt oss. Jag har lyssnat och sjungit min låt, har tyckt, att den är superfin! Jag har satt den på mina Spotify-listor, också därifrån kan jag lyssna på den. Den var så fin, nu är det dags att sjunga!

Inte så mycket ifrågasättning!

Då det finns förnuftiga skäl att spola bort mellanspelningar. Och det är just det som jag har ifrågasatt, för att jag har tyckt att handen går på musknappen alltför ofta.  Ju längre mellanspelningen är, desto mindre tid har man med att sjunga. Det är därför som mellanspelningar spolas bort  eller förkortas. Nu vill jag inte vara den krånliga, som jag hittills har varit. 

För mig själv

Har nog ett önskemål för mig själv också! Att jag inte skulle säga till så kraftigt då mellanspelningar spolas bort. Det är ju förnuftigt att spola dem bort så att de inte tar så mycket tid från sjungandet.  Läraren tycker  att  vi bör ha tid för att sjunga,  därför tas mellanspelningar bort. 

Ett önskemål

Att mellanspelningar inte ska spolas bort, om de är korta. Klart att det ska finnas tid för sång, men ändå tycker jag att man ska inte spola bort alla spelningar. Om spelningen är lång  då förstår man det bra, att den inte behöver vara så lång. Men min låt har ganska korta spelningar. Därför vill jag inte att man spolar bort dem.

Höstlovet har gått snabbt!

Det är någonting som jag inte förstår. Fem dagars period  som har varit fullspäckad med många saker som har varit mycket trevliga. I dag dubbel volleyboll, både damer och herrar spelar i Salohallen. Först spelar damerna, senare herrarna. Det ska bli fint!

En fin låt

Jag hade fått en superfin låt som jag ska sjunga som lärarens val, har tillsatt den på mina Spotify-listor. Först tänkte jag att nu är det en sån låt som jag inte klarar av, men nu är det så, att man klarar sig ändå! Nu har jag hållit på och övat några dagar,  precis hela veckoslutet!

Lärarens val

Veckan efter höstlovet ska vi sjunga låtar, som läraren har valt oss. Jag har redan börjat lyssna oå den som jag ska sjunga, den kändes inte så svår, men under bussresan tänkte jag, att jag inte kommer att klara av det.  Men då jag lyssnar på.min mamma,  då tänker jag att om det ändå skulle  gå. Så fint att  drt ska gå!

Oktober

Mörkt på kvällen, men då fint att  oktobet också finns.  Min mamma tycker inte alls  om oktobrr, vet inte  varför, men förstår väldigt bra. Jag vet, att om ett halvt år kommer flyttfåglarna tillbaka och en ny båtsäsong börjar!

Frost och vind från söder

Jag kan inte förstå, hur mycket sorg det kan komma till en familj under en sommar! Tänkte nämligen på familjen Schukov,  de har verkligen haft  många dödsfall under sommaren.  Ibland har det inte känts så bra för mig heller, jag har inte tyckt om, då andra har haft det tufft med dödsfall och jag behöver inte fundera på det.  Men i alla fall har det gått bra!

Femte listan redan!

Oj, oj! Så här tänkte jag,  när jag kollade upp Spotify. Mina vänner i samlingsplatsen Tärsky hade börjat sin femte lista i Spotify.  Jag har haft två låtar som har varit kandidater, båda kandidaterna finns på listan.  De andra är på plats, jag deltar på distans så, att jag skickar mina låtar via Messenger. Det funkar bra!

Fin morgon

En superfin början på dagen. Jag vaknade tidigt, hade känsla av att dagen ska bli fin. Musiken har varit mycket fin,  på morgon har man lyssnat på musik,  nu lyssnar man på Efterbörsen  på morgon-tv. Så fint!

Det här går inte!

Under flera års tid har man fätt läsa on att TPS-supportrarna inte kan bete sig på bortaresorna. Jag vill ge den nädta bilden av oss, därför har jag inte förstått att man ska bete sig dåligt.  Det här går inte, nu måste man få ordning med det här. Man har orsakat brandlarm,  det är inte okej. Det är inte heller okej  att minderåriga super, och inte det att man bråkar med andra. Nu ska det här beteendet sluta!

Butiken är öppen!

Äntligen är den nya butiken öppen! Man har följt noga med hur den har fått sin skepnad, hela vintern och våren följde man det, många gånger genom bussens fönster då man har kommit hem från centrum. Nu är det superfint då vi har fått en fin butik!

Så fint!

Att medborgarinstitutet har börjat, det har varit så fint att man äntligen har fått börja studierna.Men lefiga dagar känss bra , på tisdagen var jag inte alls till centrum, och der kändes bra. Långa sommarledigheten köndes fint, nu är det full fart! 

Usch!

Med täppta näsan och det enorma nysandet! Jag har nyst flera dagar, måste finnas damm någonstans, eftersom jag nyser och snoret flyger. Nästäppan är det som irritterar mig allra mest, nysandet irriterar inte så mycket.

Så här börjar man onsdagen

Så här snabbt har tiden gått, man tänker inte så mycket. Man försöker njuta av småsaker och lite större saker som finns med i livet, man får lov att njuta av dem. Jag har haft en bra sommar, allt har gått fint. Så bra med allt just nu!

Hem med bruksJonckaren

Ja, det var det dags för i dag då jag startade för att handla. Det fanns också några andra ärenden som jag skulle upprätta, hann sköta allting så snabbt som möjligt. Så klart att jag ville åka hem med min favoritbuss, jag tycker verkligen om att åka med Jonckheere-bussarna. Man är så van vid att åka med dem, nästan alla gånger man har åkt till Dalsbruk eller hem,  då har man fått åka med tvättäkta VDL Jonckheere!

Fin lördag

Så var det igen lördag,  man ska vara glad då det är veckoslut. För mig har det varit en bra vecka, hundarna har tagit väl hand on att jag är på gott humör  Ingen av dessa fina hundar har nisslyckats med glada miner!

Lite semester kvar...

Men jag har hunnit förbereda ganska mycket vad som gäller mina kurser. Man har egentligen inte behövt göra så mycket eftersom kursböckerna för språkkurserna var färdigt hemma från förra arbetsperioden  Nu har jag kopierat noter för min sångkurs, det a  bra, att man hittar något nytt till programmrmet.

Liten stund ännu!

Måste jag vänta innan medborgarinstitutet börjar sina kurser och jag får packa min ryggsöck! Jag har två ryggsäckar som jag skall anvönda turvis,  så att ena veckan har jag den ena och den andra veckan den andra. Jag har inte behövt köpa böcker, böckerna finns redan från förra terminen. Snart skall jag börja, det ska bli fint!

Så fint att höra!

Det har varit fint att höra om en fin skribaresa. Då man har pratat med Marko och lyssnat på honom har man tänkt att resan har varit bra också för honom. Jag hade hamnat mittt på en regnskur, det var den enda gången under juli månaden. Jag kan inte ännu heller förstå, att det var på födelsedagen, men så gick det till!

Sommaren är här!

Det betyder också att skolelevernas och vuxnas semester ska börja. Minns också min skoltid, jag tyckte om att vara på semester, men lika mycket väntade jag på augusti,  då skolan började igen. Nu är der många år då jag har varit i skolan,  många fina minnen finns kvar trots att jag blev mobbad i skolan. 

Inte roligt ..

Då man nyser så gott som hela tiden.  Kanske luftvärmepumpen orsakar nysande, men också damm kan irritera näsan. Mamma hade misstankar om damm. Måste bara torka noggrannt, men danm kommer ändå. Men i alla fall vet jag, varför jag nyser så ofta.

Tiden den går!

Snart har vi påsken här! Nu har vi palmsöndagen på kommande, det känns som att tiden skulle ha med fart, och det gör den! Maj är alltid den som man väntar allra mest på, men lika är det med sommaren också!

Stora känslor!

Det var det verkligen! Jag hade inte ens tänkt mig att alt det som hände, skulle hända. Första gången i mitt liv var jag under en tifo,  den var stor! Jag funderade, om kraften i mina händer räcker till att hålla tifon uppe så, att den inte ramlar.  Men allt gick bra, tifon var fin. Och Vilpas vann!

Hur fint som helst

Gick italienskan på distans, man hade inte haft det så här efter år 2021, då vi var hela våren på distans på grund av covid19-pandemin. En veckas varseltid hade vi på oss, tur att man har en liten grupp, det går smidigt att ordna distansundervisning. Om vår grupp skulle ha varit större, skulle det inte ha gått så här bra som det gick nu. Det kan hända en gång till, inte alls omöjligt!

Fin match!

Det var det verkligen! Allra finaste var det då Karhubaskets anhängare anlände samtidigt med mig, jag tyckte att det var fint! Andra bussens chaufför uppmärksammade mig,  tryckte signalhorn till mig. Klart att Vilpas var den viktigaste för mig, men jag ville också uppmärksamma Karhubaskets anhängare.  Tack för att jag fick vara med!

Stor besvikelse

Då Tepsi inte gick vidare, men ibland går det så här Men varför ska nan söndra sits då man är besviken. Drt förstår jag inte alls. Man är inte alls sån, att man söndrar. Därför är det svårt att förstå. Men alla har gjort sitt bästa, det räcker.

Det här var inte bra!

Det  här har inte ens hänt mig tidigare. Att jag inte är glad då jag kommer hem från stadsresan. Jag måste prata om det för att det kändes inte alls bra. Men livet skall gå vidare och allt ska gå bra. Det här är jag helt övertygad om. 

Hur kan det vara möjligt?

Att jag hade glömt bort gårdagens match? Jag har alltid skjortan på, om det är match, men nu hade jag helt och hållet glömt bort matchen. Det är inte ofta som det händer åt mig.  Men tycks hända ibland. Jag ska försöka, att det skulle inte hända!

Det här var bra!

Då Vainios chaufförer inte behöver strejka. Det var så bra att man inte behöver tänka någonting extra, hur man ska ta sig framåt. Jag hoppas på att komma till Dalsbruk!

Jättefint!

Men ändå finns det någonting som jag inte ville ha, nämligen Asperger-syndromem. Trots det har jag valt att vara aktiv, det tycker jag att är ett bra val. Många andra som har Asperger stannar hellre hemma,  men jag vill inte bara vara hemma.  Jag har tyckt att så här är det bra!

Så bra!

Då man tänkte på måndagen, hur fint det var, då man fick återvända efter semestern.  Hade hunnit göra allt som jag  hade planerat till semestern, Hade nog den bästa semesterveckan hittills,  det måste jag säga! 

Vilken lättnad!

Vainion Liikenne trafikerar normalt även om strejken inom bussbranchen skulle börja. Strejken gäller de stora städerna, till exempel  Åbo, Helsingfors och Tammerfors.  Kollade upp vilka bolag strejken berör, Vainion Liikenne  var inte med på den listan. Det är fimt att Vainios duktiga chaufförer behöver inte strejka!

Ett år sen kriget i Ukraina började

Då kriget  i Ukraina bröt ut hade jag sportlov. Precis lika är det också nu, år 2023.  I fjol tänkte man kriget mycket mera än i år, men visst har kriget varit med också i år. I dag är det många som tänker lika som jag. Kriget borde inte ha börjat!

Tänka på musik

Det är det i dag, då det åter är torsdag. Man ska kolla upp alla spellistor man har lagat,  försöka hitta en bra kandidat. Det har inte varit ett stort arbete, men ibland har det varit en aning utmanande.  Men det är bra att man hittar ändå! 

Onsdag

Kan det inte vara vackert väder i dag! Solen lyser så vackert och kölden är inte så bitande som den har varit tidigare. Det är så fint! Allt är så fint! Ska vara glad att dagen är så solig!

Det är ok att ha munskydd!

Jag tycker att det är ok att ha munskydd. Jag har inte tittat neråt, utan jag har förstått. Många har en grundsjukdom, de vill inte ha coronainfektion. Därför använder de fortfarande munskydd. Jag vill inte heller ha coronaviruset, men jag har klarat mig bra uran munskyfd.  Allt ska gå fint!

Det här är bra

Då kurserna inte börjar på en gång, det har gått fint så här.  Man behöver inte tänka, att alla kurser börjar samtidigt,  det har varit bra då en del kurser har börjat i januari och de sista i februari. Allt ska gå fint, det ska ni få se!

Karaoken började bra!

Jag hade en bra början på min parkaraoke. Jag var rädd att jag skulle sjunga  ovanpå den som sjunger med mig, men så tokigt gick det inte. Fast det var allra första gången för mig, var jag inte rädd att jag inte skulle klara mig. Det givk bra!

Oj så fint!

Att man fick se, hur fint busschauffören Tero hade repat sig från krocken i november 2022. Han är nu tillbaka på jobb. Han berättade mig att också andra chauffören kommer att återvända, om allt går bra. Jag gjorde en lyckad retur till LP Viestis hejarklack efter en kort frånvaro. Volleyn är mycket mer bekant till mig än korgboll. Men allt är fint, då som det ska vara!

Det här är någonting!

Jag har varit med och gjort tre musiklistor med mina vänner från Tärsky, nu håller vi på med den fjärde listan! Alla qndra har varit med på plats, jag har skickat mina förslag via Messenger. Har varit och kollat,  att där finns fina låtar

Torsdag!

Veckoslutet börjar närma sig! Allt går så snabbt. Jag vet, att ju äldre man blir, desto snabbare går tiden. Men jag tycker också att fast man är under 50 år, tiden går ändå ganska snabbt.  Jag tycker att allt jar gått fint!

Kurser börjar också i februari

Nu har jag två kurser som har börjat i januari, nu har jag två kurser som ska börja under februari. Parkaraoken ska börja den första februari,  några dagar senare börjar italienskan . Der är bra att det inte börjar på en gång under en månad, det är bra så här!

Något att se fram emot!

I år kommer det nog säkert att vara matchen mellan SalPa och TPS. Pratade just om det, åtminstone jag kommer att vara med om och ge annan till det blåvita laget i Egentliga Finlands lokalmatch.  SalPa avancerade efter flera år i tvåan, fint!

Helt annorlunda nyans!

Jag har läst mina blogginlägg från år 2020 och har sett, att jag har varit mycket negativ under det året. Det fanns restriktioner också åren 2021 och 2022, men inläggen var ändå mycket mera positiva än år 2020. Jag vet inte exakt, vad negativiteten berodde på, kanske  det var en orsak att man måste isolera sig under flera månader.  Och också det då man inte hade någonting att göra, det gjorde mig mycket negativ.  Nu är nyansen helt annorlunda och det är bra!

Inte tråkigt alls!

Fast  jag har borttagning av tandsten i dag, det betyder ändå inte att min dag skulle annars vara tråkig. Jag förbereder mig till min rödvita landstigning,  efter min första match med hejarklacken hade jag fått respons att jag hade sjungit bra. Det var klart att jag blev glad!

Gott nytt år!

Salo församling växte till tolv områden, två nya fick vi det här året.  Koskis Tl och St Mårtens kom som nya. Nu återstår det att se, hur invånarna på nya områden ska anpassa  sig att deras församling är en del av en större enhet. Ska nog gå fint!