Inlägg

Visar inlägg från 2024

Midsomnaren!

Det är det snart! Jag ska åka till lägergården som jag har gjort under 23 år.  Det har varit en fartfylld fag dag, startade redan klockan åtta. Men  i alla fall är jqg näjd, min dag har varit bra! .

Det har varit rop!

Det har det varit hela veckoslutet, då Huisku har varit hos oss. Jag har inte riktigt tyckt om det,  då.man inte har kommit ihåg, att hon är redan femton år. Man borde komma ihåg det innan man börjar sitt eget gällrop. Också det kan vara tråkigt att lyssna på.

En fin tisdag!

Det var den! Men allra finaste hände nog på eftermiddagen då jag var och handlade. En kvinna hade varit elak mot mig, hon hade inte glömt det. Jag undrade lite grann, varför hon ville prata om det,  hon sade, att hon vill be om ursäkt, därför ville hon prata om det. Lika trevligt var det också att träffa Marko, allt gick så fint!

Superfin dag!

Fin dag, köpte  en ny T-skjorta. Nu har jag ganska många T-skjortor, som jag kan använda under sommaren.  Vädret cvar ovkså fint! Jag ska göra allt att det ska vara fint!

Sonmarlistan 2024

Jag har verkligen fått gräva fram mina favoritlåtar, några från Eurovisions schlqgertävling finns också med!  Jah har rockat på så hårt som det har bara gått, varit och handlat, ryggsäcken har varit fullpackad med det  som jag handlat.  Allt har gått bra!

Två envisa mot varandra!

Hunden Huisku och jag, två envisa mot varandra! Jag har försökt hålla Huisku borta från mammas sovrum, median Huisku har varit precis lika envis med att försöka gå till mammas sovrum. Ett bett har också varit väldigt nära därför  att jag hade varit tvungen att knuffa Huisku bort flera gånger under morgonen. Jag vill inte att mamna ska vara irriterad på morgonen!

Inte igen!

Israel har igen hämnat! Man skulle inte vilja ha någon hämndspiral, Det skulle inte ha behövts alls! Inga mera hämndakitioner! 

Hur har våren gått så här snabbt?

Alla kurser börjar vara på slutrakan,  den här vårterminen har gått så snabbt  att man inte har hunnit med.  I januari tänkte man att nu får man börja kurserna, i april funderar man,  hur har det gått så jär snabbt.  Det har varit fint att vara mrd!

Tack Vilpas!

Jag skulle vilja tacka Forza Vilpura för alla fina tillfällen , som jag har varit med om. Det har inte gjort någonting,  fastän jag har Aspergers syndrom (tillhör autismspektret). Många fina tillfällen har jag fått vara med om, vinster och förluster. Det är fint att vara med om i ett fint hejarklack!!

Hämndspiralen ska brytas!

Det här är inte roligt då man hör hela tiden om hämndaktioner. Nu har Iran ruvat händ för israeliska attavcken till Irans ambassad i Damaskus. Jag är av samma åsikt som finländska ministrarna, hämndspiralen ska brytas så att konflikten  inte eskalerar. Men det finns en risk att konflikten eskalerar. Inga mera hämndaktioner!

Någonting som överraskar

Det var väldigt överraskande, att vår nya församlingslokal  har blivit tillnämnd som den fulaste byggnaden. Det finns säkert många andra, som tycker  lika med mig, jag tycker att den inte är ful. Men vi har olikaan åsikter om vad som är vackert och vad som inte är så vackert. 

SVT Play

Det är som Yle Arenan, jag har fått den och fungera jättefint! Det finns massor av program, som man kan titta på också i Finland, en del är såna, som går att titta på endast i Sverige.  Det har varit häftigt att titta på program, som man har sett på Yle, programexempel finns det verkligen många av! Och nu ska jag fortsätta och titta på SVT Play även på sommaren!

Hoppas att jag inte behöver vara borta!

Jag  hoppas, att jag inte behöver vara borta hela nästa vecka, de här två dagarna har varit tråkiga. Men lika tråkigt skulle det ha varit, on jag skulle ha fått ryckte, att jag bara smittar och inte bryr mig om. Förstår också det, att man ska skydda andra. Men jag vill inte ha ett dåligt ryckte,  det skullle jag ha fått, om jag inte hade varit borta.  Nu börjar det gå mot det bättre!

Massa saker har det hänt!

Skolskjutnimg i Vanda,  frontalkrock på Bjärnåvägen, ryslig vecla har det verkligen varit!  Allra rysligaste som hänt var nog skolskjutningen. mina tankar går till Viertola skolans lärare och elever. Jag hade liikadana tankar som ministrarna, också deras tankar gick till Vanda. Men det var också fina saker, man får inte glömma dem!

Ingen aprilskämt

Om man säger att det är ännu kvar av påsken. Det är annandag påsk, soligt och fint. Det är inte heller skämt, att april har börjat och tiden har gått så snabbt  att man inte hinner med! Man har tänkt, att allt går så bra, ingen fara!

TPS Hockey

En fin säsong trots att den tog slut redan nu . Vi som hejar på TPS får vara stolta över det som laget har åstadkommit.  Det var väldigt nära, att Tepsi inte skulle ha fallit bort redan på första omgången, men det gjorde de inte. Säsongen visade, att allt är möjligt, det var det verkligen.  Det här är verkligen sånt jag gillar! Kämparandan var bra!  Grumdserien var inte så bra, men ändå kunde de visa det bästa! Duktiga Tepsi!

Inte gick det under påskveckan heller...

Atr undvika Radio Nova,  det gick  varken i början eller närmare slutet av veckan.  Men det kändes superfint att jag orkade efter  en lång dag i medborgarinstitutet, det skullle inte ha gått, om jag inte hade varit hemma innan jag var på gång på nytt. Men i dag är det kanske sista dagen som jag får klä TPS-skjortan på, det är inte alls omöjligt! Klart att man hoppas på vinsten, men i alla  fall har man också förberett sig till att semestern börjar idag. 

Påskveckan ska börja

Den här veckan har jag bara hälften av mina kurser, en del kurser blir borta. Ena musiken är borta på grund av spelning och den andra faller bort på grund av långfredagen. Därför går den här veckan med hälften av mina kurser, det är bra, att man inte behöver gå så ofta på kurser!

Vad var det som.hände?

Massa fina saker! Jag hade varit ute och handlat under förmiddagen, hämtat potatis,  blomkål och glass. Men det hände så mycker fint, det hände under hemresan. Inte kunde man undvika Radio Nova på fredagen heller, det gick helt enkelt inte, då Marko körde. Men för mig har det inte spelat stor roll, eftersom jag lyssnar på Radio Nova  via mon telefon. Det har varit en fin vecka!

Så urfint, Radio Nova gick inte att undvika

Att Tepsi gick vidare till kvartsfinal! Jag hade tänkt först, att Lukko skulle gå, men så var det Tepsi! Det gick inte att  undvika Radio Nova på måndagen,  knappast  kommer det att gå under resten av veckan, men det får man se. Superfimt Tepsi!

Det här kunde man inte undvika!

Att Radio Nova spelades under mina bussresor, det har inte varit bara en eller två gånger, det har  varit rätt många gånger!! Naturligtvis beror det väldigt mycket på vad chaufförem tycker om, men en del tycker om att lyssna på Radio Nova. Och jag har inte haft så mycket emot det, för mig har det passat utmä4kt. Tror nog, att komnande veckan ska vara likadan, kan inte undvika Radio Nova  nu heller!

Fin säsongavslutning!

Och wow Jessie Diggins! Jag har alltid gillat Jessie, vet inte varför,  men så länge som hon har tävlat i världscupen har jag tyckt om henne!  Hade inte tänkt på att det skulle gå så här fint för finländskorna, men det var jag glad för!

Ganska många gånger

Har det varit så, att man har fått höra på Radio Nova under bussresorna. Det har inte varit någon problem för mig,  jag har varit så van vid det under alla år som jag har åkt med bussen. För det mesta har det varit i de bussar som går från Salo till Dalsbruk. Jag har inte hört så mycket i stadsbussen, men i Dalsbruks linjen hörs det rätt så osta!

Så häftigt

Jag måste nog säga, att den här vinterlovsveckan har varit den häftigaste som jag har varit med om. Man hade hunnit mycket under veckan, var på biograf och en ny omgång i konstmuseet. Nu känns det lika häftigt som det kändes i januari, men nu har man börjat efter en semestervecka. Det är  så fint att vara på semester@ .

Man har funderat...

Vad som har hänt vår granne, Han har gått med kryckor och suttit i rullstol. Imte har man velat vara så nyfiken, har inte velat, att man ska tolka det negativt. Alltid händer det någonting,  därför blir man bekymrad. Då man har bott i nästan trettio år i samna ställe, grannarna har blivit vänner. Därför funderar man  alltid, vad som händrr.

Allt är fint!

Det är fint att man har haft lov, nu orkar man bättre, då man har varit lite borta. Jag har hunnit göra mycket under lovet, det har varit glädjande att man har fått vila hela veckan . I dag är det en bra dag på kommande, ska vara glad!

Oj vilket lov!

J ag har nog haft alla tiders vinterlov! Har varit på biograf för första gången under den tiden som jag har bott i Salo. Filmen var jätterolig, jag tyckte om den. Biografens ägare hade tagit sina hönor med till biografen, det var fint!  På måndagen lagade vi broilerpastasallad,den var supergod! Lite har jag hunnit  får se,  om man hinner lite till!

Varför?

Ska man gripa människor som  vill hedra minnet av Aleksej Navalnyj! Läste just från svenska Yles hemsidor att över 400 människor har blivit gripna runt om i Ryssland. Det är just drt som totalitarismen handlar om. Inga demonstationer, ingenting helt enkelt.  Inga friheter, i Ryssland har friheten rövats av Vladimir Putin!

En gång i veckan!

Ringer jag till Dalsbruk,  till min finaste väninna som jag har där. Jag har själv bestämt dagen få jag ska ringa, min dag är fredag, mammas söndag.  Jag har unte förstått det med politiken, förstår intresset. Jag pratar inte politik i telefon.  Men alla är glada då man är intresserad!

Nu har vi ny republikens president!

Lycka till Alex då du har blivit vald till republikens trettonde president. Det kommer att vara väldigt tufft, men jag litar på att du klarar det. Världssituationen är inte den bästa, men vi ska se, vart den vänder.  Hoppas på det att alla pågående krig ska sluta, lättare sagt än gjort.  Men du klarar dig nog, ingen tvivlan för det!

Det gör ingenting!

Om det hörs lite spelljud från grannens sida. Vi har sagt om det fleta gånger, vi har inte tyckt att det stör oss.  Det gör ju huset muntert, då det hörs röster av boendet. Ingenting för grannen att ha dåligt samvete, för oss spelar det ingen roll, fast vi hör lite högre ljud. Ibland kan också jag vara vaken vid elvatiden, därför har det inte så stor betydelse.  Så här är det!

Sån fredag!

Var och såg på Chen Jiagangs utställning i Salo konstmuseum, ska nog gå en gång till, den var jättefin! Jag kunde inte tänka mig att bilderna var så där stora, en bild kunde ta halva väggen!  Måmga bilder var så svåra att förstå  men jag klarade mig väldigt bra.  Får se, hur bilderna känns nästa gång jag går  och ser på dem.  Jag rekommenderar!

Fredagens epistel

Busschaufförerna strejkar i dag, men jag vet inte, om bussarna från Kimitoön till Salo kommer normalt. Vet inte heller hur våra lokalbussar ska gå under strejken.  Men i alla fall vet man att alla bussar inte går som vanligt. Ännu en kurs i dag, så är kurserna gjorda för den  här gången! Lasagnen ska också förberedas!

Blåsigt värre!

Det är blåsigt också i Finland, men inte alls så blåsigt som i Norge. Där har det blåst ned orkanstyrka, men det gäller inte Finland. Jag hade läst att i Norge hade vindhastigheten varit 35-50 meter per sekund och nu i Finland är det 21-25 meter per sekund. Men blåsigt är det, man ska vara försiktig, att det inte händer några olyckor!

Svåraste låten!

Nu har jag sjungit Ram pam pam,  jösses hur svår den är! Jag har nog lyssnat på den i flera repriser, men jag hade nog inte tänkt mig  att den skulle vara så här svår!  Andra låtar som jag har sjungit under kursem, de har inte varit  så här svåra. Men jag ska nog klara mig upp från det här hindret!

Ett fint minne!

En båtresa, med Viking Grace, höstlovet 2017. Vi hade anlänt till Åbo, kapsäckarna var fullspäckade med våra uppköp. Varifrån skulle vi hitta vår buss, då det var så.många bussar på parkfältet. Men jag visste vilken färg vår buss har då jag har vetat att Vainios bussar är antingen gula eller vita. Det var också första gången jag åkte med Marko,  nu har det varit många gånger!

Härligt att få vara hemma

Det är det! Nu känns det jättebra att man inte behöver gå mellan två bostäder. Nu har jag fått vara i mitt eget hem, det har varit fint. Vi var tvungna att göra det så här, men det gick fint också!  Jag har varit nöjd att få vara med hundväninnan, man vet inte hur länge vi får ha henne kvar. Hon är ganska gammal, därför vill jag ta  allting loss ur tiden som vi har ännu kvar.

Annorlunda natt

Det har den varit!  Första gången på flera år, då man sover i väninnans rum i stället för sitt eget rum. Det här på grund av att min mamma har genomgått en starroperation i båda ögonen och samtidigt är hon rädd att Huisku skadar sig då hennes säng är så hög. Men bra har det gått!

Fin dag!

Minsann! Jag hade tänkt att jag inte skulle hinna till halv nio, mrn det var precis tvärtom! Jag var 15 minuter innan kursem började, hade god tid att lyssna på egen musik.  Jag hade till vårens början samma låt, med vilken jag hade avslutat hösten. Det gick så fint, nu undrar jag, om Marko minns att jag har övat den under bussresan. Det vore fint att höra! 

Kurserna börjar tidigare!

Nu måste man komma ihåg, att torsdagens och fredagens kurser börjar en aning tidigare än de började på hösten. Karaoken börjar halv timme tidigare och italienskan 15 minuter tidigare. Men det är ändå roligt att börja fastän de börjar tidigare.  Det är ingen panik, man måste bara komma ijåg det hät!

Nog skulle man komma ihåg att stänga dörren!

Om elräkningen skulle gå från min plånbok Nu har man glömt det fleta gånger,  alltför många! Man måste komma ihåg också det att mamna inte tål drag, ännu mindre nu, då hon har ledreuma. Batteriet brinner rött, det år inte bra . Nu måste jag komna ihåg det att jag stänger dörren!

Det här är fint!

Jag har varit väldigt peppad på att få börja med mina kurser efter ett långt jullov. Jag tycker att jullovet har varit bra, att man har fått vila lite grann. Inte alls tokigt! Men nog känns det bra, då man får börja kurserna, inte är det illa det heller!  Det har lentsikka bra!

En bok som jag läser gärna!

Ja, det är en bok, som jag verkligen gillar. Och man blir så nyfiken på att hur många vänner katten Alfie ska få. 15 sidor har jag redan läst framåt,  ju längre framåt man får boken, desto mera nyfiken man blir. Jag tycker om att läsa den här boken,  det är superfint att läsa den!

Helt otroligt!

Att jag får börja redan sjätte listan med Tärsky-gänget! Några gånger har det råkat så att mina låtar har blivit prickade på listan. Får se, hur det ska gå med den här listan, säkert blir det några också nu. Det är inte alls omöjligt.  Nu är det dags för mig att kolla mina egna listor, de är nog rätt så jobbiga eftersom de är så långa.  Från cirka 20 till cirka 30 timmar, och även längre. Jag skickar mina önskemål till listan via Messenger, det har gått superfint!

Det här var inte alls roligt!

Att plocka bort våra juldekorationer, de är så fina! Tycker nog om att plocka dem fram, men då man ska plocka dem bort, det är inte så roligt! Jag har en staty med tomte och katt, hade bara den framme. Men så här är det, inte dröjer det länge så får vi plocka dem fram igen! 

Blev påmind om...

När jag hade börjat i Vilpas hejarklack. Det var den sjunde januari 2023. Efter det har jag varit med i nio matcher. Sex på förra säsongen och tre på den pågående säsongen. Det tycks nu ha blivit så, att jag hålls med i baskets hejarklack,  den vägen tycks det ha gått.  Men inte utan mina släktingar!

Hoppas på ett fint år!

Det hoppas man på, då året har börjat. Hoppas på att man får många fina upplevelset och inte så mycket negativ respons som man fick ifjol. Klart att det kommer mycket negativt, men det skulle inte behöva vara så stor mängd. Men mitt år ska vara ett bra år också i år!