Inlägg

Visar inlägg från februari, 2024

Så häftigt

Jag måste nog säga, att den här vinterlovsveckan har varit den häftigaste som jag har varit med om. Man hade hunnit mycket under veckan, var på biograf och en ny omgång i konstmuseet. Nu känns det lika häftigt som det kändes i januari, men nu har man börjat efter en semestervecka. Det är  så fint att vara på semester@ .

Man har funderat...

Vad som har hänt vår granne, Han har gått med kryckor och suttit i rullstol. Imte har man velat vara så nyfiken, har inte velat, att man ska tolka det negativt. Alltid händer det någonting,  därför blir man bekymrad. Då man har bott i nästan trettio år i samna ställe, grannarna har blivit vänner. Därför funderar man  alltid, vad som händrr.

Allt är fint!

Det är fint att man har haft lov, nu orkar man bättre, då man har varit lite borta. Jag har hunnit göra mycket under lovet, det har varit glädjande att man har fått vila hela veckan . I dag är det en bra dag på kommande, ska vara glad!

Oj vilket lov!

J ag har nog haft alla tiders vinterlov! Har varit på biograf för första gången under den tiden som jag har bott i Salo. Filmen var jätterolig, jag tyckte om den. Biografens ägare hade tagit sina hönor med till biografen, det var fint!  På måndagen lagade vi broilerpastasallad,den var supergod! Lite har jag hunnit  får se,  om man hinner lite till!

Varför?

Ska man gripa människor som  vill hedra minnet av Aleksej Navalnyj! Läste just från svenska Yles hemsidor att över 400 människor har blivit gripna runt om i Ryssland. Det är just drt som totalitarismen handlar om. Inga demonstationer, ingenting helt enkelt.  Inga friheter, i Ryssland har friheten rövats av Vladimir Putin!

En gång i veckan!

Ringer jag till Dalsbruk,  till min finaste väninna som jag har där. Jag har själv bestämt dagen få jag ska ringa, min dag är fredag, mammas söndag.  Jag har unte förstått det med politiken, förstår intresset. Jag pratar inte politik i telefon.  Men alla är glada då man är intresserad!

Nu har vi ny republikens president!

Lycka till Alex då du har blivit vald till republikens trettonde president. Det kommer att vara väldigt tufft, men jag litar på att du klarar det. Världssituationen är inte den bästa, men vi ska se, vart den vänder.  Hoppas på det att alla pågående krig ska sluta, lättare sagt än gjort.  Men du klarar dig nog, ingen tvivlan för det!

Det gör ingenting!

Om det hörs lite spelljud från grannens sida. Vi har sagt om det fleta gånger, vi har inte tyckt att det stör oss.  Det gör ju huset muntert, då det hörs röster av boendet. Ingenting för grannen att ha dåligt samvete, för oss spelar det ingen roll, fast vi hör lite högre ljud. Ibland kan också jag vara vaken vid elvatiden, därför har det inte så stor betydelse.  Så här är det!

Sån fredag!

Var och såg på Chen Jiagangs utställning i Salo konstmuseum, ska nog gå en gång till, den var jättefin! Jag kunde inte tänka mig att bilderna var så där stora, en bild kunde ta halva väggen!  Måmga bilder var så svåra att förstå  men jag klarade mig väldigt bra.  Får se, hur bilderna känns nästa gång jag går  och ser på dem.  Jag rekommenderar!

Fredagens epistel

Busschaufförerna strejkar i dag, men jag vet inte, om bussarna från Kimitoön till Salo kommer normalt. Vet inte heller hur våra lokalbussar ska gå under strejken.  Men i alla fall vet man att alla bussar inte går som vanligt. Ännu en kurs i dag, så är kurserna gjorda för den  här gången! Lasagnen ska också förberedas!

Blåsigt värre!

Det är blåsigt också i Finland, men inte alls så blåsigt som i Norge. Där har det blåst ned orkanstyrka, men det gäller inte Finland. Jag hade läst att i Norge hade vindhastigheten varit 35-50 meter per sekund och nu i Finland är det 21-25 meter per sekund. Men blåsigt är det, man ska vara försiktig, att det inte händer några olyckor!