Inlägg

Visar inlägg från april, 2024

Två envisa mot varandra!

Hunden Huisku och jag, två envisa mot varandra! Jag har försökt hålla Huisku borta från mammas sovrum, median Huisku har varit precis lika envis med att försöka gå till mammas sovrum. Ett bett har också varit väldigt nära därför  att jag hade varit tvungen att knuffa Huisku bort flera gånger under morgonen. Jag vill inte att mamna ska vara irriterad på morgonen!

Inte igen!

Israel har igen hämnat! Man skulle inte vilja ha någon hämndspiral, Det skulle inte ha behövts alls! Inga mera hämndakitioner! 

Hur har våren gått så här snabbt?

Alla kurser börjar vara på slutrakan,  den här vårterminen har gått så snabbt  att man inte har hunnit med.  I januari tänkte man att nu får man börja kurserna, i april funderar man,  hur har det gått så jär snabbt.  Det har varit fint att vara mrd!

Tack Vilpas!

Jag skulle vilja tacka Forza Vilpura för alla fina tillfällen , som jag har varit med om. Det har inte gjort någonting,  fastän jag har Aspergers syndrom (tillhör autismspektret). Många fina tillfällen har jag fått vara med om, vinster och förluster. Det är fint att vara med om i ett fint hejarklack!!

Hämndspiralen ska brytas!

Det här är inte roligt då man hör hela tiden om hämndaktioner. Nu har Iran ruvat händ för israeliska attavcken till Irans ambassad i Damaskus. Jag är av samma åsikt som finländska ministrarna, hämndspiralen ska brytas så att konflikten  inte eskalerar. Men det finns en risk att konflikten eskalerar. Inga mera hämndaktioner!

Någonting som överraskar

Det var väldigt överraskande, att vår nya församlingslokal  har blivit tillnämnd som den fulaste byggnaden. Det finns säkert många andra, som tycker  lika med mig, jag tycker att den inte är ful. Men vi har olikaan åsikter om vad som är vackert och vad som inte är så vackert. 

SVT Play

Det är som Yle Arenan, jag har fått den och fungera jättefint! Det finns massor av program, som man kan titta på också i Finland, en del är såna, som går att titta på endast i Sverige.  Det har varit häftigt att titta på program, som man har sett på Yle, programexempel finns det verkligen många av! Och nu ska jag fortsätta och titta på SVT Play även på sommaren!

Hoppas att jag inte behöver vara borta!

Jag  hoppas, att jag inte behöver vara borta hela nästa vecka, de här två dagarna har varit tråkiga. Men lika tråkigt skulle det ha varit, on jag skulle ha fått ryckte, att jag bara smittar och inte bryr mig om. Förstår också det, att man ska skydda andra. Men jag vill inte ha ett dåligt ryckte,  det skullle jag ha fått, om jag inte hade varit borta.  Nu börjar det gå mot det bättre!

Massa saker har det hänt!

Skolskjutnimg i Vanda,  frontalkrock på Bjärnåvägen, ryslig vecla har det verkligen varit!  Allra rysligaste som hänt var nog skolskjutningen. mina tankar går till Viertola skolans lärare och elever. Jag hade liikadana tankar som ministrarna, också deras tankar gick till Vanda. Men det var också fina saker, man får inte glömma dem!

Ingen aprilskämt

Om man säger att det är ännu kvar av påsken. Det är annandag påsk, soligt och fint. Det är inte heller skämt, att april har börjat och tiden har gått så snabbt  att man inte hinner med! Man har tänkt, att allt går så bra, ingen fara!